Green Cabin

Green Cabin is vernoemd naar de plek waar het collectief is ontstaan; in een kleine kamer, in het huis van China Viking, zaten diverse producers beats te tikken en kwamen verschillende rappers langs om te viben. Daar werd zóveel wiet gerookt dat het de Green Cabin werd genoemd.

Anno 2018 zijn Elijah Waters, Grown George, Roca Beats, M3SEN, Big Cam, China Viking en Nash Crebula niet meer weg te denken uit de Rotterdamse hiphopscene. De afgelopen jaren leverden ze release na release af en allemaal even experimenteel, divers én goed; met als doel om ooit te kunnen leven van hun passie: muziek. Kortom; Green Cabin is een niet te stoppen machine van beatmakers, tekstschrijvers en kunstenaars.

“We zijn gewoon vrienden die hebben besloten om samen muziek te maken.” Nu krijg je een kijkje achter de schermen bij het collectief. De docu neemt je mee naar studiosessies van een gezamenlijk Green Cabin-project. “We hebben in zes dagen achttien tunes gemaakt. Als je dat kan doen… we zaten zes dagen op elkaars lip. Mensen slapen op de grond, mensen blowen… that’s crazy!”